Het rapport bevat alle incidenten die zich voordeden tijdens het gebruik van het programma: gedetecteerde bedreigingen, door de firewall geblokkeerde indringers of aanvallen, uitgevoerde updates of scans, enz. U kunt het rapport op twee manieren raadplegen:
Onmiddellijk nadat de scan is voltooid: Als de scan is voltooid, klikt u op de weergegeven knop Rapport om het venster met het volledige rapport te openen.
Klik op Rapporten in het hoofdmenu en vervolgens op Gebeurtenissenrapporten weergeven om wanneer u maar wilt de gebeurtenissenrapporten te openen.
De incidenten worden in het rapport opgesomd waarbij voor elk veld een kolom is gereserveerd. De velden zijn:
Gebeurtenis: Dit veld omschrijft de tijdens de scan uitgevoerde actie, of terwijl een van de types van automatische beveiliging was geactiveerd.
Bron: Dit veld vermeldt het programma dat verantwoordelijk is voor de incidentvermelding in het rapport: scantype, automatische beveiliging, update, enz.
Opmerking: alleen de computerbeheerder mag de incidenten betreffende het webcontentfilter bekijken.
Bijkomende informatie: Dit veld geeft verdere informatie over de incidenten in het rapport weer (IP-adressen die door de firewall zijn geblokkeerd, paden waarop malware is gedetecteerd, enz.).
Datum-tijd: Dit veld geeft de datum en de tijd weer waarop het incident heeft plaatsgevonden.
Resultaat: Dit veld geeft de acties die genomen zijn naar aanleiding van het incident weer.
Als u meer informatie over een in het rapport opgenomen gebeurtenis wilt, klikt u op deze gebeurtenis. Boven in het rapportvenster bevindt zich een knoppenbalk. Met deze knoppen kunt u de volgende functies uitvoeren:
Druk af:U kunt het rapport afdrukken door de naam van de printer, het paginabereik en het aantal exemplaren op te geven.
Zoeken:Met deze knop kunt u het rapport doorzoeken. Voer het woord dat u zoekt en de locatie waar u wilt zoeken (veld of kolom in het rapport) in: Incidenten, Bron, Extra informatie of Resultaat. U kunt alle kolommen of velden selecteren. Klik na het invoeren van deze gegevens op OK.
Exporteren: Met dit hulpprogramma kunt u het rapport als tekstbestand opslaan (.TXT, in ASCII-formaat) zodat u het kunt bewaren, raadplegen of exporteren naar een andere computer. Voer de naam van het bestand, het schijfstation en de map waarin u het bestand wilt opslaan in.
Verwijderen: Met deze knop kunt u het rapport verwijderen. Er wordt een venster weergegeven waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen.
Filter: Als u op het Filter-pictogram klikt, wordt een venster weergegeven waarin u het type incidenten uit het rapport kunt selecteren. Tegelijkertijd kunt u de incidenten ook op datum filteren.
Als u op de knop met de omgekeerde pijl in het Filter-pictogram klikt, wordt de volgende opties weergegeven:
Alle incidenten: Als u deze optie selecteert, wordt er geen filter toegepast en worden alle incidenten die zijn opgetreden ook worden weergegeven.
Virusincidenten: Als u deze optie selecteert, geeft het rapport alleen die incidenten weer die met virussen te maken hebben.
Meer filters: Als u deze optie selecteert, wordt een venster weergegeven waarin u het type incident kunt selecteren dat u in het rapport wilt weergeven. Tegelijkertijd kunt u de incidenten ook op datum filteren.
U kunt de rapportlijst ook naar kolominhoud sorteren (oplopend of aflopend). U kunt dit doen door te klikken op de titel van de kolom.
Webincidenten toevoegen: Als u op deze knop drukt, worden de in het rapport opgenomen incidenten met het webtoegangsfilter weergegeven: Geblokkeerde websites, de naam van de gebruiker die die websites wilde openen, enz. De enige gebruiker die deze incidenten mag bekijken is de computerbeheerder die zich vooraf eerst moet identificeren met een wachtwoord.
Opmerking: De knop Kijk naar webincidenten wordt niet weergegeven als het webcontentfilter niet is geā©nstalleerd.